USA

Wednesday, August 23, 2006

Reisroute in USA


Dag 1: Brussel – Los Angeles

Per lijnvlucht naar Los Angeles. Transfer met shuttlebus naar ons hotel Mariott Los Angeles Airport.

Dag 2: Los Angeles

Maak kennis met deze metropool tijdens deze vrije dag. U kan ook een facultatief bezoek brengen aan Disneyland of Universal Studios.

Dag 3: Los Angeles – San Diego

Via de “Missions” (voormalige koloniale kerkgemeenschappen) van San Juan Capistrano en San Clemente rijden we naar San Diego. Bij aankomst korte stadsrondrit. Aansluitend bezoek aan het pittoreske Seaport Village met de knusse houten huisjes. Overnachting in het Four Points Sheraton hotel.

Dag 4: San Diego – Phoenix

Vandaag gaat de rit door het kustgebergte, langs de Yuma woestijn en het Gila-gebergte naar Scottsdale, “the place to be” voor fanatieke en welgestelde shoppers. Daarna naar Phoenix, de hoofdstad van de staat Arizona. Overnachting in Fairfield Inn by Mariott hotel.

Dag 5: Phoenix – Sedona – Grand Canyon

Door de Sonora-woestijn met zijn indrukwekkende Saguaro-cactussen naar Sedona. Verder door de Oak Creek Canyon, gekend voor zijn spectaculaire gekleurde cliffs en decor bij uitstek voor westerns, naar één van de natuurwereldwonderen, de Grand Canyon. Overnachting in de buurt van het park.

Dag 6: Grand Canyon – Monument Valley – Page/Lake Powell

We rijden oostwaarts langs de South-rim om de Grand Canyon te bewonderen in het ochtendlicht. Dit mythisch wonder is 1.6 km diep, 450 km lang en 16 km breed. Verder langs de Cameron handelspost en Painted Desert naar het Navajo Indianenreservaat, Monument Valley, om daarna Lake Powell te bereiken. Overnachting in Courtyard by Mariott hotel.

Dag 7: Page/Lake Powell – Bryce Canyon

Vandaag komen we aan in de mormonenstaat Utah. Bezoek aan Bryce Canyon , een veelkleurige wereld van zandsteen, rotsnaalden en torens. Overnachting in de buurt van het park.

Dag 8: Bryce Canyon – Zion NP – Las Vegas

In de voormiddag naar Zion, het oudste park van Utah. We bereiken tenslotte Las Vegas, “the entertainment capital of the world”, die als een luchtspiegeling oprijst uit de woestijn. In deze meest glinsterende amusementstad ter wereld kan men gokken, genieten van allerlei spektakels en shows gedurende de hele nacht. Overnachting in hotel Circus Circus.

Dag 9: Las Vegas – Death Valley – Mammoth Lakes

Doortocht van Death Valley, het laagste punt van de Verenigde Staten, waar men het bizarre maanlandschap kan bewonderen. Langs de oostkant van de Sierra Nevada bereiken we Mammoth Lakes. Overnachting in Mammoth Mountain Inn hotel.

Dag 10: Mammoth Lakes – Yosemite National Park

Over de Tioga Pass naar het prachtige en meeste beroemde Nationaal Park van California. Yosemite National Park biedt ons spectaculaire landschappen, steile granietmuren, buitengewone watervallen, alpine toppen, gletsjers, bloemenvelden en veel meer. We hebben een mooi zicht op de Bridalveil Falls en de massieve rotsformaties van “El Capital” en de “Half Dome”. Overnachting in de buurt van het park.

Dag 11: Yosemite NP – San Francisco

Vertrek naar San Francisco, de heuvelachtige grootstad aan de baai befaamd voor haar bruggen en trams. Bij aankomst, stadsrondrit langs de voornaamste bezienswaardigheden, zoals Union Square, Golden Gate Bridge en het Fisherman’s Wharf. Deze opwindenden, boeiende stad is het stadsjuweel van de Californische kust. Cultureel bewegend en etnische anders, heeft deze stad alles in huis, van historische gebouwen tot modern amusement. Overnachting in Holiday Inn Golden Gateway hotel.

Dag 12: San Francisco

Volledige dag om deze fascinerende stad in alle vrijheid te ontdekken.

Dag 13: San Francisco – Monterey/Carmel – Solvang

Langs de Stille Oceaan leidt de weg naar Monterey Peninsula voor een bezoekje aan de pareltjes van Spaans koloniale architectuur. Nadien verder langs de panoramische Pacific Coast Highway met prachtige vergezichten. We komen aan in Solvang, een charmant stadje, temidden van wijngaarden in het hartje van Santa Ynez Valley. Solvang kan niet verbergen dat het opgericht werd door Denen in 1911. Het heeft van zijn Europese sfeer zijn troef gemaakt. Overnachting in Holiday Inn Express hotel.

Dag 14: Solvang – Los Angeles

Tocht langs Santa Barbara en het Santa Ynez gebergte naar Los Angeles. Bij aankomst volgt een stadsrondrit langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze levendige stad, zoals Mann’s Chines Theater, Sunset Strip, Hollywood en Beverly Hills. ’s Namiddags kan u facultatief Universal Studios bezoeken. Overnachting in het Mariott Lax Airport hotel.

Dag 15: Los Angeles – Brussel

Transfer met de shuttlebus van het hotel naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Dag 16: Brussel

Aankomst in de voormiddag in Brussel.