USA

Saturday, September 02, 2006

Reisverslag USA


Ik heb een rondreis van 2 weken gedaan aan de westkust van USA. In totaal hebben we in die 2 weken 4780 km met de bus gedaan. Deze reis heb ik met Oranjetours gedaan. Oranjetours organiseerd reizen voor singles. Voor deze rondreis werkte Oranjetours samen met Jetair. We kwamen met 8 mensen terecht in een groep van Jetair die ook dezelfde rondreis deden. In totaal waren we ongeveer met 42 mensen voor deze rondreis. Deze reis is zeer goed meegevallen en we hebben met de groep veel plezier gemaakt.

Tijdens deze reis heb ik 2 vluchten boven Nationale parken gedaan. Over de Grand Canyon heb ik een helikoptervlucht gemaakt. Dit kan ik zeker iedereen aanbevelen. De Grand Canyon wordt ook wel het 7e natuurwereldwonder genoemd. Mijn 2e vlucht met een passagiersvliegtuig over Monument Valey en Lake Powel was wel het hoogtepunt van deze reis. Hier heb ik prachtige foto’s kunnen nemen. Iedereen was het erover eens: Wow, dit is adembenemend mooi!!!

Ik tracht ook typische Amerikaanse activiteiten te gaan volgen. Zo ben ik in Seaworld (San Diego) naar een Orka show geweest en heb ik ook een rodeoshow met cowboys en cowgirls gezien. Eveneens naar een typisch cowboy dorp geweest zoals vroeger. In de saloon kon je typisch Amerikaanse Country music optredens volgen.

San Francisco is voor mij een kleurrijke stad en heeft veel te bieden. Veel verschillende culturen zijn hier aanwezig. Zo kan je een Chinese buurt (China Town) vinden, maar evengoed een Italiaanse. In het oog sprongen vooral ouderwetse “Cable cars” die mensen vervoerden over de steile straten in San Francisco.

Over Las Vegas zullen we Eddy Wally moeten geloven. Gewoon geweldig!!! Een pretpark, een casino, een trouwkapel: het was allemaal te vinden in mijn hotel. Veel shows, optredens: laat het geld maar rollen.

In Los Angeles ben ik meer te weten gekomen in Universal studios hoe de filmindustrie werkt. Je kan er verschillende locaties vinden die gebruikt werden in verschillende films. Ook heb ik een fietstocht gemaakt op Santa Monica en Venice beach tussen de rolschaatsers. Hier werden de opnames gedaan van Baywatch.

Uiteraard wat het meest opviel tijdens de reis is de eetgewoonten van de Amerikaan: dik, dikker, dikst. Kinderen die er al als Michelin mannetjes uitzien. Alles (wagens, gebouwen,…) is in het groot in vergelijking met onze cultuur.